Ρομποτική ολική αρθροπλαστική γόνατος

Ρομποτική ολική αρθροπλαστική γόνατος

Η ρομποτική ολική αρθροπλαστική γόνατος είναι πλέον η λύση στο πρόβλημα των αποκλίσεων στη χειρουργική τοποθέτηση προσθετικών υλικών σε σχέση με τους άξονες (μηχανικό – ανατομικό) λειτουργίας του γόνατος.  Αυτό το κομμάτι είναι το πιο βασικό και στη κίνηση της άρθρωσης και στη γρήγορη φθορά των προσθετικών υλικών.

Η χρήση της παθητικής ρομποτικής είναι μια τεχνική αναίμακτης μικρής επεμβατικότητας χωρίς πόνο που επαναφέρει την άρθρωση στη φυσιολογική κίνηση της και τον ασθενή σε πλήρη δραστηριότητα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.  Άρα μικρός χρόνος νοσηλείας, μεγάλη ακρίβεια και ασφάλεια στη τοποθέτηση των υλικών.

Χάρη στη παθητική ρομποτική υποβοήθηση έχουμε μικρή τομή 8cm περίπου, αναίμακτη επέμβαση, ελαχιστοποίηση του πόνου, γρήγορη επαναφορά του ασθενούς στις καθημερινές του δραστηριότητες και βέβαια μεγιστοποίηση του χρόνου ζωής των προθέσεων.

Η παθητική ρομποτική είναι μια καινούρια τεχνική που στα χέρια ενός έμπειρου και καλά εκπαιδευμένου χειρουργού καθιστά την ολική αρθροπλαστική του γόνατος μια επέμβαση πολύ μεγάλης ακρίβειας και σε συνεργασία με τη χειρουργική ομάδα των γιατρών, των νοσηλευτών και των φυσικοθεραπευτών επιφέρει ένα αποτέλεσμα άριστο για τη λειτουργικότητα της άρθρωσης και την επιτυχία της επέμβασης, ελαχιστοποιώντας τις επιπλοκές και τη γρήγορη φθορά των υλικών.

Η παρουσία της παθητικής ρομποτικής σε συνέδρια και forum την καθιστά μια από τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές χειρουργικές τεχνικές, αφήνοντας πίσω τις κλασικές μεθόδους αρθροπλαστικής του γόνατος.